Női problémák

Női problémák

A „női területek” problémáit illetően számos irányzat igyekszik magyarázatokkal és megoldásokkal szolgálni.

Vannak igen jó szándékú kezdeményezések, melyek természetes anyagok, pl. növényből kinyert progeszteron alkalmazásával próbálnak jótékony befolyást gyakorolni a női hormonális rendszer különféle bajaira.

Az én gyakorlatomban valódi áttörést az jelentett, amikor a sejtek szintjén kezdtem el „rendet rakni”, és a sejtmembránok, valamint az azok külső, csak elektronmikroszkópos felbontásban látható burkolatának biokémiai összetételét rendező pótlásra irányítottam a fókuszt.

Hogy miért?

Mert a saját méréseim, megfigyeléseim és tapasztalataim abban erősítettek meg, hogy gyakrabban van probléma a hormonok érzékelésével, mint azok tényleges szintjével.

A hormonok a szervezetünk fontos jelvivő molekulái, a női hormonok közül pedig leggyakrabban az ösztrogén (a változó kor előtt ösztradiol) és a progeszteron hatásait szoktuk elemezgetni.

Részletekbe menő felsorolások nélkül a női bajok jelentős része ennek a hormonpárnak nem megfelelő mértékű, arányú hatásán alapul.

A cikluszavarok, a fogantatás elmaradása, a vetélések, a miómák, endometriózis mind összefüggést mutatnak vele. És az élettani működések stabilizálása tekintetében a legeredményesebb lehetőség a sejtek hormonokat érzékelő képességének és hormonok által kiváltott reakciójának optimalizálása.

Az, hogy egy sejt hogyan reagál a hormonokra, alapvetően két szerkezeti elemnek, a sejtmembránoknak, és a membránok külső borításának perdöntő szerepe van.

A sejtmembránok tekintetében azok zsírsav-összetétele szokott elállítódni, eltorzulni. E tekintetben utalok az „Ez zsír” cikkre. 

A külső borítás szerkezeti felépítéséhez pedig speciális, a hétköznapi ételeinkből hiányzó szénhidrátok pótlása a megoldás. Ennek részletesebb tárgyalása az „Ez már mindennek a határa” pontban olvasható.

Egy másik alapvető problémakört jelentenek a fertőzések akár a hüvely, akár a méh és függelékei vonatkozásában. Ezek pedig az immunrendszer gyenge felkészültségével, működési állapotával, illetve a vele szorosan összefüggő mikroflóra hibás összetételével mutatnak párhuzamot.

És hogy egy nyálkahártya meg tudja-e magát védeni az őt ért bakteriális, gombás, vagy egyéb kórokozóktól, abban úgyszintén a hiányállapotok rendezése tud fordulópontot jelenteni. Hogy miért is? Első sorban azért, mert a jótékony baktériumaink számára a nekik helyt adó nyálkahártya sejtmembránján kívüli glikoprotein szerkezet épsége jelenti a lakhatás és táplálás ideális együttesét.

Már pedig a jótékony baktériumaink az utolsó számottevő hazai felmérés alapján az egészségünket alapjaiban megrengető mértékű létszám- és aránybeli csökkenésben vannak. E téma bővebb taglalása a testedtudja.hu oldal bélflórás hírlevél-sorozatában olvasható.

A hormonhatások, az immunrendszer és a mikroflóra élettani viszonyait támogató kúra gyakorlatilag azonos.

Vagyis egy jól megválasztott kúrával „több legyet üthetünk egy csapásra”, több ponton is rendeződést érhetünk el.

Harmadik fontos problémakörnek látom a szövetidegen anyagok (vegyipari és egyéb toxinok) lerakódását, és a szövetek működéseire kifejtett zavaró hatását.

Azoktól pedig a szervezet szöveti tisztításával, ismertebb nevén méregtelenítéssel tudunk megszabadulni.

Összegezve:

Mindezen problémák megelőzésében és az élettani állapot javításában  ( a hazai jogszabályok miatt gyógyulást nem írhatok) egyaránt jótékony hatású a sejtmembránok és külső borításuk biokémiai rendezése, valamint a szövetek tisztogatása. Ez más megfogalmazással a sejtek normál működéseit gátló hiányállapotok pótlását és a szervezet méregtelenítését jelenti.

Bár a női területek betegségei látszólag rendkívül különbözőek, de a szervezet támogatása az előbb említett három módon oldható meg.

Magyarán:

  • a sejtmembránok összetételének rendezése által,
  • a nyálkahártyák külső poliszacharid burkolatának újraépítésével
  • és legalább az érintett szervek szöveti tisztításával

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlásával, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen tanácsot, útmutatást itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász