Neropátia

Neropátia

A témakör valójában nem különíthető el karakteresen az agy keringési és működési zavarai esetében leírtaktól, hiszen az idegrendszer romló, silány vérellátása és a vérben közlekedő toxikus anyagok idegrendszeri lerakódása is okozhat funkciózavarokat.

A neuropátiák osztályozása az alapján történik, hogy motoros (azaz mozgató), szenzoros (vagyis érző), illetve autonóm (más néven vegetatív) idegrendszeri területen jelenik meg a tünet.

Az érintettek szempontjából igazán az a fontos, hogy mit tudunk tenni a probléma megelőzése, illetve az élettani állapotuk jobbítása érdekében.

Induljunk ki abból, hogy vagy az ideg oxigénellátása rossz, vagy a környezetében lerakódott toxinok okoznak működési, vagy szerkezeti romlást.

Az erek falának belső rétegét endotelnek, vagy érbelhártyának hívjuk egységesen, az egész érrendszerben. Ha az endotelt elektronmikroszkóppal megvizsgáljuk, a felszínén láthatóvá válik egy vékonyka réteg, melyet a tudomány glikokalyx néven ismer. 

A vérben sok minden lehet egy egészséges ember esetében is, melynek nem szabad a szövetekbe jutnia. Az agy, a gerincvelő, és a központi idegrendszeren kívül haladó idegek pedig a többi szervünkhöz képest is rendkívül rosszul reagálnak az állományukba szivárgó nemkívánatos, zavaró, terhelő, vagy egyenesen mérgező anyagokra.

A vér megemelkedett toxinmennyiségéért pedig leginkább az a jelenség felel, melyről a „lyukas bél, áteresztő bél” cikkben olvashat. Ott is a bélnyálkahártya glikoprotein-rétegének, glikokalyxának hiánya a jelenséget megalapozó momentum.

Az első két teendő:

  • a bélnyálkahártya kóros áteresztésének csökkentése, hogy a vérbe kerülő toxinok mennyiségét lecsökkentsük, minimalizáljuk,
  • és a sérült érfali glikokalyx megerősítése, hogy a vérből újabb toxinok ne jussanak be az idegrendszer érzékeny szöveteibe.

És persze fontos annak a támogatása, hogy az elszennyezett területek megtisztuljanak, és a lehető legjobb élettani állapotba kerülhessenek.

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlása, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen tanácsot, útmutatást itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász