Ízületi fájdalmak, gerincfájdalmak

Ízületi fájdalmak, gerincfájdalmak

Az ízületeink nagyon fontos mozgásszervi elemeink. Bár fiatal korban is okozhatnak tüneteket, jellemzően a negyvenes, ötvenes életévektől jellemzők az ízületek fájdalmát okozó állapotok.

Az orvoslás az ízületi problémákat alapvetően kopásos és gyulladásos kórképekre osztja. A gyulladások és a kopások legtöbbször együtt jelennek meg, de általában valamelyik komponens dominál.

De lássuk, hogy az utca embere számára milyen kapaszkodók léteznek, hogy el tudjon igazodni az ízületeket (bele értve a gerinc ízületeit is) érintő betegségek körében.

A magam megfigyelései alapján (melyek persze messze nem tudományos állítások) az ízületi rendszer gyulladásait legtöbbször idegen, az ízületbe nem való anyagok bejutása provokálja. Ezen anyagok leggyakrabban az emésztőrendszer felől érkeznek.

Az emésztőrendszeri problémákat taglaló cikkekben említettem, hogy a bélnyálkahártya belső felszínét határoló létfontosságú glikokalyx réteg kopása azt eredményezi, hogy nemkívánatos anyagok is átjuthatnak a bélfalon a keringésbe.

Ha ezek az anyagok a vérből az ízületekbe kerülnek, ott gyulladásokat képesek provokálni. Sőt a bélből akár elpusztult baktériumok sejtfalai is eljuthatnak az ízületekbe, melyek igen agresszív gyulladás provokálók, de egy emésztőrendszeri fertőzés esetén a kórosan átjárható bélfalon baktériumok is elsodródhatnak az ízületekbe, és akár gennyedéssel is járó gyulladásokat eredményezhetnek.

A lerakódott anyagokra, toxinokra visszatérve azok lehetnek akár anyagcsere-termékek is, mint amilyen pl. a húgysav.  Ezt hívjuk köszvénynek.

Lényegét tekintve a gyulladások eddig taglalt formáinak tehát a kóros mértékben áteresztő bélnyálkahártya és/vagy az ízületek toxikus lerakódásai az okai.

Vagyis ha megteszünk mindent, hogy a bélnyálkahártya záródását rendezzük, és az ízületeket megszabadítsuk a lerakódásoktól, akkor az ízületek élettani állapotát javítani tudjuk.

A szervezetünkben élethossziglan tart a szerkezeti elemek folyamatos átépítése, karbantartása. Ha akár az inak, akár a csontok, akár a szalagok, vagy porcfelszínek regenerálódásához szükséges építőanyagok hiányoznak, az a regeneráció elmaradozását eredményezi, következésképpen ízületi degenerációt, kopást, deformitásokat, mozgáskorlátozottságot, fájdalmat eredményez.

Vagyis gondoskodjunk a megfelelő építőanyagokról, hogy a szervezetünk ki tudja javítani a hibákat.

A bélnyálkahártya élettani állapotának stabilizálására keresve sem talál jobb megoldást a gyógygombáknál.

A szervezet tisztogatására pedig a Spirulina készítményt és a Cordypine nevű enzimes komplexet javaslom.

Természetesen egyéni tanácsadással is segítjük, vegye fel a kapcsolatot velünk itt.