Krónikus fáradtság

Krónikus fáradtság

A krónikus fáradtág sokféle jelmezbe bújhat. Például nemrég olvastam egy tanulmányt az Y-generáció kiégéséről.

Ha ebben a konkrét értelmezésben a kiégés kifejezés mögé nézünk, és megpróbáljuk elemezni az összetevőit, akkor persze a nevelés hibáit is meg lehet említeni, amelyeket a legtöbb szülő jót akarva követett el. De nem célom senki felett pálcát törni.

Valójában segíteni szeretnék, mert azt gondolom, hogy egy egész generációt jelentős mértékben sújtó problematika igencsak felveti annak a gyanúját is, hogy valami a szervezetükben nem működik jól.  A kedvetlenség, motiválatlanság, és a kitartás hiánya igenis lehet szervezeti problémák különböző arányú koktélja.

Ha az agy csak kis mértékben is terhelt toxinok által, a működése csak rövid időre teszi lehetővé a figyelem fókuszálását, a pozitív gondolatokat (részleteket illetően utalok az agyműködési zavarai cikkre).

Ha a mellékvese és/vagy pajzsmirigy működése csökkent (és az egyiket általában hamarosan követi a másik is), az a szervezet energetikáját rendkívül rossz irányba tereli.

Ha a bélnyálkahártya speciális borítása sérült, mely egészséges formájában ideális otthont hivatott teremteni a jótékony bélbaktériumok számára, akkor a jótékony, minket számos vonatkozásban segítő probiotikus baktériumok háttérbe szorulnak, a bennünket romboló baktériumok elszaporodnak, és az utóbbiak által termelt toxinok a bél idegrendszerére, és a bél-agy tengelyen keresztül az agyra rendkívül rossz befolyással vannak.

Amennyiben a bélnyálkahártya sérült, és megengedi, hogy toxinok árasszák el a szervezetünket, az minden szervre rossz hatású, és a sejtek fiatalon tönkremennek, de legalábbis rosszul működnek.

Ugye mindenki ismeri a mondást, hogy „ép testben ép lélek”.

Nem csak a lelkünk hat a testünkre, hanem a rossz testi funkciók is kihatnak a lelkünkre, gondolkodásunkra, hangulatunkra, hogy jó érezzük-e magunkat a bőrünkben.

Egészséges társadalmat úgy lehet építeni, hogy egészségesek legyenek a tagjai.

Attól még, hogy valakin nem diagnosztizáltak betegséget, még nem biztos, hogy egészséges, csak „nem elég beteg”. Ezt úgy értem, hogy ha valaki nem jutott el  biorezonanciás vizsgálatra, akkor az eddig említett okok egyike sem derül ki. Ha én most is háziorvosként dolgoznék, egy rutin laborvizsgálat és egy fonendoszkóp segítségével nem tudnám észlelni az említett okok egyikét sem.

Vádaskodhatunk, panaszkodhatunk, siránkozhatunk, de: a testnek meg kell adni, amire vágyik, ami a működéseihez nélkülözhetetlen.

A megfigyeléseim szerint közel 100%-ban sújtanak olyan hiányállapotok, melyekről talán sosem hallottunk, ugyanakkor az egészségi állapotunkat rendkívül rosszul érintik.

Ezek a hiányok a sejtek szintjén okoznak működési zavarokat.

A legegyszerűbb módozata az egészségi szintünk fokozásának, a betegségek megelőzésének, ha ezeket a minden működésünket hátráltató, rontó, akadályozó hiányokat pótoljuk.

További magyarázatokért érdemes a többi menüpontot is elolvasni, példának okáért az „ez már mindennek a határa” menüpontot.

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlásával, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen segítséget, tanácsot, útmutatást itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász