Fibromyalgia

Fibromyalgia

Szervezetünk temérdek felesleges, terhelő, vagy éppenséggel mérgező hatású anyaggal kénytelen bánni, melyek egy része a környezetünkből származik, mások bennünk keletkeznek az emésztésünk és az anyagcsere-folyamataink során.

Ideális esetben ezeket a hulladékok ártalmatlanításáért, elvezetéséért és kiürítéséért felelős rendszereink eltüntetik, de a hétköznapokban nem találkozunk ideális viszonyokkal.

Ételeink, ivó- és fürdővizünk, a beszívott levegő, lakókörnyezetünk, tisztító- és tisztálkodó-szereink, kozmetikumaink nem mentesek a plusz terhelőktől.

Emellett azok a határrétegek a szervezetünkben, melyek többek közt az ilyen nemkívánatos anyagok szervezetünkön belüli szabad közlekedését korlátozni hivatottak, romokban állnak. Erről szól az „ez már mindennek a határa” cikk is.

Abban az esetben, ha a bél határrétege nem zár megfelelően, a bélből a vérbe temérdek terhelő anyag kerül. Ha pedig az érfalak határrétege sem zár rendesen, és a terhelő anyagok tovább jutnak a kötőszöveti térbe, a lágyrészekbe, az izmokba és azok rögzítő szöveteibe, az érintett területek érzékennyé, fájdalmassá, krónikusan gyulladttá válnak.

Ilyen esetben az ember egyre jobban vágyik arra, hogy egy termálmedencében és/vagy egy jó masszázs hatására megkönnyebbüljön. A masszázs mellett egyéb természetgyógyászati módszerek, pl. a köpölyözés is látványos változásokat tudnak eredményezni, de csak átmeneti időre. És az ember egyre jobban vágyik az enyhülést hozó alkalmakra, hiszen a lágyrészek fájdalma, a fibromyalgia egyre jobban elhatalmasodik.

Egyébként a kor előrehaladtával az izomzat és a kötőszövetek elszennyeződése állatvilágban is megfigyelhető a jelenség. Nem csak a háziállatok tekintetében.

Ez indokolja a különbséget a konyhai gyakorlatunkban is: ha egy csirkéből főzünk levest, akkor elég akár egy órás főzési idő is, míg egy sok évet megélt tyúk puhára főzése akár 7-8 órát is igénybe vehet.

Visszatérve a fibromyalgiához: mit lehet tenni a masszázs- és fürdőkezelésen kívül?

Az említett határrétegek – záró rétegek felépítése nagyon jó ellenszer a kötőszöveti tér és az izomzat toxikus terheltségének megakadályozására, megelőzésére.

A szervezet tisztítása-méregtelenítése pedig remekül hat az élettani állapot javítására. Gyógyításról a hazai jogi előírások alapján nem beszélhetünk.

Javaslatainkat, ajánlásainkat kérje itt.

 Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlásával, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen segítséget, tanácsot itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász