Felfázás, húgyuti gyulladások

Felfázás, húgyuti gyulladások

A vesék üregrendszerét és a húgyúti rendszer nyálkahártya felszínén van egy csak elektronmikroszkópos nagyításban látható glikoprotein réteg, a glikokalyx. Elvileg ott van, a gyakorlatban azonban életünk során egyre vékonyodik, vagy már eleve fel sem épül megfelelő vastagságúra és összetételűre.

Már pedig ha hiányzik, akkor az egyébként is igen érzékeny urothelium, vagyis húgyúti belső sejtréteg még érzékenyebbé válik. Akár egy túlkoncentrált vizelet is irritálhatja, vagy a vizeletből kicsapódó ásványi anyag részecskék, magyarul vesehomok.

Bár a jelenleg elfogadott orvosi vélekedés szerint a húgyutak sterilek, azaz baktériumokat, vagy gombákat nem tartalmaznak, a méréseim során gyakorta szembesültem a bélből származó, egyébként ott is hívatlan, nemkívánatos vendégként megtapadt Gram-negatív kórokozók húgyúti jelenlétével.

Tapasztalataim szerint, ha a glikokalyx réteg elvékonyodik, a kórokozók sokkal könnyebben megkapaszkodnak a húgyutak falán, illetve a glikokalyx sérülése esetén könnyebben jön létre az úgynevezett  intersticiális cisztitisz, amikor is a kórokozók a hólyag falába is behatolnak. Onnét pedig sokkal nehezebb őket likvidálni.

Sajnos az is gyakori probléma, hogy a sérült glikokalyxon keresztül a vizeletben koncentrálódó, nemkívánatos, vagy éppenséggel mérgező anyagok is bejutnak a húgyutak falának mélyére, ahol működési zavarokat eredményeznek, és a homotoxikológia rendszerében ismert módon gyulladást, degenerációt, sőt akár daganatos elváltozásokat is indukálhatnak.

De hogyan fordulhat az elő, hogy a húgyutakat bélelő t bélelő réteg elkopik és nem képes megújulni? A válasz egyszerű. A felépítéshez szükséges alapanyagok a mai kor eledeleiből hiányoznak.

A glikoprotein név árulkodó, a glikokalyx szintén. A gliko- előtag mindkettőben szénhidrátot, cukrot jelent. De hogyan lehet az, hogy a XXI. század első évtizedeiben, ahol unos-untalan azt halljuk, hogy túl sok cukrot fogyasztunk, mégis cukorhiányunk van?

Úgy, hogy a cukor név egy összefoglaló elnevezés. Olyan, mintha azt mondanám, hogy gyümölcs, de azon belül ismerünk mindannyian legalább tíz féle gyümölcsöt.

A cukor név is többet jelent a mindennapok ételei és italai által jelentős fölöslegben bevitt glukóznál és fruktóznál. Már pedig a határrétegeink, a glikokalyx felépítéséhez a többi fajtára is szükségünk volna. Ha pedig nem áll rendelkezésre, akkor a hiányosan felépülő glikokalyx romló funkcióinak következményeit viselnünk kell.  Meglátásom szerint a vesebetegségek jelentős része egyszerűen a glikokalyx romos állapotára vezethető vissza.

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlása, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen segítséget, útmutatást itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász