Vesebetegségek

Vesebetegségek

A vesék működése tulajdonképpen membránokon keresztüli áramlásokon, szűréseken alapszik. Membránok bélelik az ereket, és a vese csatornáit. A membránok felszínén pedig ott van egy csak elektronmikroszkópos nagyításban látható glikoprotein réteg, a glikokalyx.

Elvileg ott van, a gyakorlatban azonban életünk során egyre vékonyodik, vagy már eleve fel sem épül megfelelő vastagságúra és összetételűre.

Már pedig a veséink életfontosságú feladatot látnak el a vízben oldódó anyagcsere-termékek és méreganyagok kiszűrésével, a sav-bázis egyensúly szabályzásával, az elektrolit- és vízmennyiség szabályzásával, és még sorolhatnám.

De hogyan fordulhat az elő, hogy a vesék mikroszkopikus szerkezeti elemeit bélelő réteg elkopik és nem képes megújulni? A válasz egyszerű. A felépítéshez szükséges alapanyagok a mai kor eledeleiből hiányoznak.

A glikoprotein név árulkodó, a glikokalyx szintén. A gliko- előtag mindkettőben szénhidrátot, cukrot jelent. De hogyan lehet az, hogy a XXI. század első évtizedeiben, ahol unos-untalan azt halljuk, hogy túl sok cukrot fogyasztunk, mégis cukorhiányunk van?

Úgy, hogy a cukor név egy összefoglaló elnevezés. Olyan, mintha azt mondanám, hogy gyümölcs, de azon belül ismerünk mindannyian legalább tíz féle gyümölcsöt.

A cukor név is többet jelent a mindennapok ételei és italai által jelentős fölöslegben bevitt glukóznál és fruktóznál. Már pedig a határrétegeink, a glikokalyx felépítéséhez a többi fajtára is szükségünk volna.

Ha pedig nem áll rendelkezésre, akkor a hiányosan felépülő glikokalyx romló funkcióinak következményeit viselnünk kell.  Meglátásom szerint a vesebetegségek jelentős része egyszerűen a glikokalyx romos állapotára vezethető vissza.

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlása, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen tanácsot itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász