Tüdő- és légúti betegségek

Tüdő- és légúti betegségek

A légutak tulajdonképpen hatalmas felszínt jelentenek, ahol a testünk és a külvilág érintkezik. A felső szakaszok a levegő felmelegítését és párásítását, no meg durvább részecskéktől való megszabadítását végzik. A levegőben folyton jelen lévő mikrobákat illetően pedig egy fontos megfertőződési útvonal.

Nem véletlen, hogy a légutakban kisebb-nagyobb nyirokrendszeri védművek, a mandulák őrködnek, hogy megóvjanak minket a fertőzésektől.

Az alsó légutak is fontosak a levegő szűrése és csíramentesítése szempontjából. A tüdő léghólyagocskái pedig azért a csodáért felelősek, amely mentén az életet adó oxigént felvesszük és a melléktermékként keletkező szén-dioxidot leadjuk.

Mint szervezetünk annyi egyéb területén, ahol a szöveteinket a külvilágtól egy felszíni sejtréteg határolja, a hám, vagy nyálkahártya felszínén van egy csak elektronmikroszkópos nagyításban látható glikoprotein réteg, a glikokalyx. Elvileg ott van, a gyakorlatban azonban életünk során egyre vékonyodik, vagy már eleve fel sem épül megfelelő vastagságúra és összetételűre.

A glikokalyx károsodása a légutakban érzékenységet, gyulladásokra és fertőzésekre való hajlamot, a tüdőben pedig egyéb kimenetelt is jelenthet. Érdemes bármilyen légúti- vagy tüdőbetegség esetén az élettani állapot javítása érdekében a glikokalyx rehabilitálására törekedni.

Talán meredek gondolat, de sose tudni, hátha egyszer majd szakmai közönség is olvasni fogja az itt leírtakat: emlékezetes számomra egy fatális kimenetelű eset.

Egy fiatal hölgy, kisgyerekes anyuka volt az áldozat. Annak ellenére, hogy a kórház legavatottabb pulmonológus és intenzív terápiás szakembereivel együttműködve minden tőlünk telhetőt megtettünk, a hölgy a kezeink közt meghalt egy olyan tünetcsoportban, melyet Goodpasture-szindrómaként tart számon az orvoslás. Lényegileg a tüdő és a vese működésének összeomlása vezet a beteg halálához.

Ma már tudom azt, hogy a kínai gyógyászat különösen nagy becsben tart egy olyan a természet adta dolgot, melyet úgy tart számon, hogy különösen a tüdő és a vese regenerációjára alkalmas. Érdekes egybeesésről volna szó? Vagy netán lehetséges, hogy ha az illető ismerte és alkalmazta volna a természet kínálta szert, ki sem alakult volna a szörnyű tünet együttes?

Azt az üzenetet szerettem volna megfogalmazni, hogy akkor is törekedjünk a glikokalyx felépítésére, ha progresszív, gyógyíthatatlannak tartott betegségről van szó. Az élettani állapot javítása és a közérzet fokozása minden szenvedőnek javára válik.

 Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlása, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen tanácsot itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász