Szem és látás

Szem és látás

A szem látszólag nem sok összefüggést mutat a weboldal alap-üzenetét megfogalmazó „Ez már mindennek a határa” cikkben taglalt problémákkal.

Látszólag. Mert a szemet ellátó érrendszer állapota alapjaiban függ az érbelhártya érfelszíni burkolatát képező glikokalyx nevű glikoprotein réteg egészséges, vagy attól eltérő viszonyaitól.

De látom értelmét a szervezet glikoprotein-határrétegeit célzó kúrának abban az esetben is, ha zöldhályogot, vagyis a szemnyomás fokozódását akarjuk megelőzni. Méréseim és megfigyeléseim szerint a glaucoma, azaz zöldhályog keletkezésében a csarnokvizet termelő képletek gyulladása és áteresztő-képessége fontos szerepet játszik. Akár a gyulladás termelte fehérjék, akár a plazma fehérjéinek beszivárgása a csarnokvízbe aggályos lehet abból az okból adódóan, hogy a csarnokvíz elvezetéséért, felszívásáért felelős képletekben a fehérjék és egyéb nem oda való molekulák részleges dugulást eredményeznek.

A szemfenéki erek problémái, a retinopátia és/vagy makula-degeneráció elsődleges megelőzési lehetőségének tartom az ismételten emlegetett glikoprotein-réteg regenerációját.

A szem a fény által keltett ingerek vételére és átalakítására szolgál.

A látott kép az agyban alakul ki. A szem és a látókéreg közti összeköttetést pedig idegek alkotják.

Az agy keringési zavarairól és működési zavarairól leírtakat e helyen csak nagyon röviden ismétlem.

Az agyi erek glikoprotein-bélésének rendezése egyfelől az agy tápanyag-ellátását javítja, másfelől a speciális vér-agy gát működés rendezése által az agyba eljutó szennyeződések mennyiségét látványosan csökkenti.

Az agy méregtelenítése értelemszerűen a látókérget is érinti, szintén javasolt.

Mint ahogy ajánlott az idegek burkolatait képező glikoprotein-szigetelés helyreállítása is.

Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlása, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.

Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen segítséget, tanácsot itt.

Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, elégedett lesz szervezete állapotával.

Jó egészséget kívánva,

Dr. Czinege László

orvos – természetgyógyász