Rólam

Háziorvosból lett természetgyógyászként sok hasznos, az embereken segítő készítménnyel, módszerrel, eszközzel találkoztam / találkozom.
Köztük olyanokkal, melyek a korábbi korokban élt elődeink egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudásának hagyatékai. Olyan korokéban, amikor egy modern kori ember – a mai tápanyaghiányos immunrendszerével – egy hónapig sem maradna életben.

Elődeink megérdemelnek tőlünk annyi figyelmet és alázatot, hogy féltve őrzött és generációról generációra átadott, fertőzésekkel, sérülésekkel, betegségekkel kapcsolatos tudásukat figyelemre méltatjuk. Ha ez a tudás nem lett volna hasznos, és nem maradtak volna életben, mi utódok, ma nem léteznénk.

A tudomány jó és hasznos, de számos az egészségmegőrzés terén kiváló dolog hatékonyságát még nem képes a mai kor elvárásai szerinti magyarázatokkal alátámasztani.

Ez az oldal alapvetően a gyógygombák hatásairól szól, amelyekkel kapcsolatban viszont számtalan, a hatásaikat bemutató tudományos tanulmány látott napvilágot. De ha nem így volna, számomra akkor is iránymutatást jelentene az a tény, hogy a hagyományos kínai gyógyászat fitoterápiás könyvének élén a gyógygombák állnak.

Az orvosképzés elmúlt évszázadaiban alapvetést jelentett a „Salus aegroti, suprema lex esto”, vagyis „ A beteg java a legfőbb törvény” elv tanítása. Hogy betartani is sikerült-e? Aki ismeri Semmelweis Ignác élettörténetét, az tudja, hogy nem mindig érvényesült ez az elv a gyakorlatban.

A magam részéről azt gondolom, hogy egy eljárás, készítmény, módszer, amely már emberek tucatjain, százain, ezrein, vagy éppen millióin segített akár emberöltők sokasága óta, akkor is megelőlegezhető, akkor is alkalmazható, vagy javasolható, ha éppen nem a patikák polcain foglal helyet, és nem tévéreklámok harsogják.

exjuvantibus.hu. Miért lett ez a weboldal neve?
Az „ex juvantibus” latin kifejezés eltérő értelmezései közül a szó szerintit ajánlom mindenki figyelmébe: „az, ami segít”.

A több mint három évtizedes gyógyítói tapasztalatom karöltve azzal, hogy olyan módszereket alkalmazok, melyek betekintést engednek az emberi szervezet működéseibe, sajátos, egyedi szemléletmódra adnak alapot.

Úgy gondolom, hogy sikerült meglátnom egy olyan összefüggés-rendszert, mely újszerű magyarázatokkal szolgál az embereket tömegesen érintő problémákkal kapcsolatban. Őszintén remélem, hogy sokak számára jelent majd kiutat ez az oldal a kellemetlen tünetek útvesztőiből.

Jó egészséget és kellemes olvasást kívánok Mindenkinek!

Már azzal jelentős lépést tettél az egészségmegőrzés felé tartó úton, hogy ide, az Exjuvantibus oldalra ellátogattál.

Ez a magyar viszonyok közepette – a hazai átlaghoz viszonyítva – elismerést érdemlő lépés.  Arra jó, hogy informálódhass, és el tudd dönteni: velünk tartasz-e az egészséged alapjait megszilárdító úton.  Nálunk már ez is dobogós helyezés, a bronzérmes pozíció.

Az a tény, hogy itt vagy, valószínűsíti, hogy szeretnél többet megtudni a gyógygombákról, és azok rendszerbe szedett alkalmazási módjáról, mely gyakorlatilag egy rendkívül hatékony funkcionális táplálkozási módozat. A gyógygombák csodával határos hatékonyságú ételek, mely egyszerre tisztítva és táplálva a szervezetet, abban rendet raknak és működtetik az élet önmagát rendező intelligenciáját. Magyarán öngyógyító módban tartja a testünket.

Sokkal kevesebben ismerik Bauer Ervin nevét, mint amilyen zseniális gondolkodója volt a XX. századnak. Nemzetközi hírű elméleti biológusként tudósok tucatjai számára adott életre szóló útmutatást úttörő szemléletmódjával, miszerint megfogalmazta az élet egyetemes alapelvét. Azt pedig a hétköznapok nyelvére azzal a hasonlattal lehet lefordítani, hogy az élet hasonló egy repülőgépen történő utazáshoz. A fizika törvényei alapján egy repülőgép, mely a levegőnél nehezebb, csak akkor maradhat a levegőben, ha leküzdi az őt földre kényszeríteni igyekvő erőket. Az élet maga a repülés folyamata, a felszállás a növekedést jelképezi, és a magasban, a felhők felett végzett utazás a felnőtt életet. Ideális esetben a hajtóművek ereje, mely az életerőt jelképezi, mindvégig magasban tartja a szerkezetet, és csak az út legvégén történik meg a leszállás. A földi körülmények közt egy egész sor fizikai hatás igyekszik darabokra törni az alkatrészeinket, és ami ennek ellentart, az az életerő.

A gyógygombák fogyasztásával ezt az életerőt lehet hosszú évtizedekre megerősíteni és stabilizálni, mellyel az élethossziglan tartó egészséget és jó közérzetet tudjuk magunknak biztosítani.

Kis országunkban se szeri, se száma az egészségbeli panaszokkal küzdőknek, akik legtöbbször nem jutnak tovább annál, minthogy magukkal cipeljék a legutóbbi 5 zárójelentésüket, hátha akad valaki a piacon, a cipésznél, vagy az élelmiszer üzletben, aki mond pár megértő szót. De megoldást nem kapnak, és sokan nem is keresnek.

Tudom, látom és hallom. Az utcán jártomban-keltemben a járdán, vagy a kirakatok előtt álldogálók beszélgetéseinek foszlányait akaratlanul is hallom:  „és akkor felment a vérnyomásom”, vagy „megoperálták, de már nem segített rajta”  és hasonlók.

Ők – nagy többségben – máshonnét várják a csodát, és  „hozzák” a statisztikai adatokat mind a megbetegedések, mind a halálozások terén. Ők képviselik azt a tömeget, akinek sajnos semmilyen használható információ nem áll rendelkezésére a szervezet működési igényeiről.

Nekik is szeretnék üzenni, de egyelőre nem hallják meg a mondandómat. Még hisznek a mesékben. De hátha éppen Te leszel az, aki hatással tudsz lenni egy-egy betegeskedő családtagra, barátra, ismerősre, hogy nézzen be ide, tanulmányozza át az itt leírtakat, és tegye mindennapi rutinná a szervezete támogatását.

Az én küldetésem, hogy népszerűsítsek egy olyan módszert, mely a Hagyományos Kínai Gyógyászat fitoterápiás örökségének a „most”-ra, a jelen körülményekre adoptált változata. A neve: GANOTERÁPIA.

Hogy ez miről is szól?

Arról, hogy a Ganoderma és a vele együttműködő gyógygombák és egyéb funkcionális élelmiszerek hogyan képesek a szervezet hiányállapotait megszüntetve, és a benne feltorlódott zavaró anyagokat kiürítve a lehető legjobb fizikai állapotot és életminőséget elérni és fenntartani.

A gyógygombák nem gyógyítanak. A szervezetet teszik képessé arra, hogy önerőből visszanyerje a legjobb állapotát.

A gyógyításban eltöltött évtizedek alatt sok mindennel, sok hatékony étrend-kiegészítővel találkoztam, melyek egy-egy célzottan erre, vagy arra a szervre – szervrendszerre hatni képes hatóanyag-csoportot tartalmaztak, és annak mentén kedvező hatásúak voltak pl. a keringési rendszerre. De nem létezik még egy olyan összetett hatású étrend-kiegészítő csoport, amely egyszerre képes hatni az összes szervrendszerünkre.

Aki beilleszti az életébe a gyógygombák fogyasztását, és általuk a szervezete megkapja a működéseihez szükséges tápanyagokat, annak egy sor hiányállapotból származó tünete meg fog szűnni.

Ez az oldal arra való, hogy minél szélesebb körben terjesszük ezt a tudást. És ehhez kapcsolódóan hangsúlyozom azt, hogy nem klientúrát gyűjtök, és felelőtlenségnek tartanám azt, hogy „távdiagnózisokat” állítsak fel. Személyre szóló tanácsadást személyes állapotfelmérés alapján tudnék adni, de annak nem sok értelmét látom: mert

– egyfelől nálam erre hónapokat kell várni,

– másfelől bárki, aki eldöntötte, hogy alkalmazni kezdi a gyógygombákat, a bennük lévő hatóanyagok el fogják indítani a szervezetében a vágyott változásokat.

Érdemes elolvasni az „Ez már mindennek a határa” című cikket. A méréseim alapján állítom, hogy még nem találkoztam olyan emberrel, akinél a cikkben leírt hiányállapot ne lett volna jellemző.

Ha pedig ez így van, akkor minek vizsgálódni? Hozni kell egy döntést, és el kell kezdeni a kúrát. Ennyi az egész.

Sokszor nehéz objektíven felmérni a szervezetünkben lezajlott javulást, hiszen úgy működünk, hogy a jó irányba haladó változásokat természetesnek vesszük. Ezért javaslom, hogy a gyógygombás kúrát kezdők a kúra elején saját magunk számára töltsék ki az egészség-tesztet, majd kettő hónap után újra tegyék meg.

Kizárt dolog, hogy aki „beleáll” a kúra alkalmazásába, az ne érjen el jelentős pozitív változásokat a közérzetében, energiaszintjében, hangulatában.

Dr. Czinege László

Az exjuvantibus.hu újszerű értelmezésében:
Ha velem tart és megszívleli a tanácsaimat, elégedett lesz szervezete javuló állapotával.

Jó egészséget kívánva,
Dr. Czinege László
orvos – természetgyógyász