Fejfájás

A fejfájások szokványos orvosi osztályozásától most eltekintenék, mielőtt elveszíti a kedvét az olvasás folytatásához.

Leegyszerűsítve négy oki hátteret szeretnék kiemelni:

  • a koponyán belüli erek érzékenységéből fakadó kaliber-ingadozást
  • az epehólyag-meridián nem megfelelő állapotából eredő fájdalmat
  • a stressz okozta izomtónus növekedésből eredő fájdalmakat
  • és melléküregek – a homloküreg és ékcsonti üreg (iköböl) gyulladásaiból származó fájdalmat.

1. Több cikkem foglalkozik az emésztőrendszeri nyálkahártya glikoprotein burkolatának hiányaiból eredő következményekkel (áteresztő bél; ez már mindennek a határa ).

Ha a bélnyálkahártya által a vérbe engedett terhelő anyagok az agyi ereket irritálják, netán az erek falára lerakódott anyagokra az immunrendszer is reagál úgy, hogy abból az érfalak is kapnak, az erek összehúzódással, vagy elernyedéssel reagálnak. Ha ez a koponyatéren belüli ereken történik, az bizony fejfájást okoz.

2. Az epeutak felszíni glikoprotein borításának kopottas állapota, irritáltsága, toxikus lerakódásai a kínai gyógyászatból ismert energetikai csatornán, az epehólyag meridiánon is zavarokat eredményez.

A meridián a halántékon ír le sarló alakú íveket, sőt mellékágat a szemgödörbe is ad. A meridiánban fellépő energetikai zavar első sorban a migrénes fejfájások oki hátterét képezi.

3. A krónikus stressz hatás gyakran eredményezi a tarkótájék izmainak tónusfokozódását. Persze toxikus lerakódások is elképzelhetők, melyekről a fibromyalgia cikk ad tájékoztatást. A tarkótáji fejfájások legtöbbször stressz eredetűek.

4. Az orrmelléküregek nyálkahártyáinak megkopott glikoprotein rétege sajnos a melléküregek mikroflóráját is hátrányosan érinti. Ha az orrüregben és a melléküregekben ez a jelenség bekövetkezik, annak krónikus gyulladás és gyakran krónikus fertőzés a következménye.

A krónikus fertőzés lehet akár egy patogén baktérium permanens jelenléte, és nagyon sok esetben sarjadzó gombák túlszaporodása is megtörténik. Ez utóbbi esetben pedig az újabb és újabb antibiotikum kúrák a gombák elszaporodásának igencsak kedveznek, és egy soha véget nem érő gyulladásos eseménysorozat veszi kezdetét.

Több helyen írtam már, hogy a hazai jogi szabályozás miatt nem említhetek gyógyítást, gyógyulást. Ami megengedett, az az élettani állapot javítása, vagy a megelőzés.

Akkor nézzük, hogy mivel lehet az élettani állapotot javítani:

Mind a négy pontba sorolt problematika esetén ajánlott a nyálkahártyák korrekt működéséhez nélkülözhetetlen glikoprotein réteg felépítése – megerősítése.
És mind a négy pont esetében nyomatékosan javasolt a szövetek tisztogatása, méregtelenítése.

Amennyiben ezekre konkrét ajánlásokat szeretne tőlünk kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mi a megoldás ?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlásával, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.
Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.

Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, kérjen további további információkat itt!
Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az érrendszer, a bélnyálkahártya, az epeutak, a mirigyek, a vesék és húgyutak, vagy a nemi szervek belső burkolatának felépítésével, élettani állapotának javításával.

Dr. Czinege László

Az exjuvantibus.hu újszerű értelmezésében:
Ha velem tart és megszívleli a tanácsaimat, elégedett lesz szervezete javuló állapotával.

Jó egészséget kívánva,
Dr. Czinege László
orvos – természetgyógyász