Bevezető

Erősen leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy a megbetegedések alapvető okai:

  • a hiányállapotok
  • toxinok
  • fertőzések
  • stressz
  • lelki okok

Ennek az oldalnak az a legfőbb üzenete az, hogy napjainkban van egy olyan hiányállapot, mely szinte mindenkit érint, ennek ellenére szinte senki nem beszél róla. Hogy miért? Mert eszünkbe sem jut, nem gondolunk rá, helyesebben szólva nem tudunk róla.

Márai Géza professzor évtizedek óta igyekszik felhívni a figyelmünket a terményeink – és ezáltal ételeink – egyre silányuló beltartalmi értékére, tápanyag-tartalmára. Ez végső soron minket embereket veszélyeztet, hiszen a szervezetünk keveset kap egy sor, a működéseihez feltétlenül szükséges anyagból.

Világszerte tendencia, hogy az emberek egy jelentős hányada igyekszik a hiányokat étrend-kiegészítőkkel pótolni. Fogyasztanak antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, de valamit szinte egyáltalán nem: ESSZENCIÁLIS SZÉNHIDRÁTOKAT.

Még kimondani is szentségtörés, hiszen azt sokan tudjuk, hogy vannak esszenciális zsírok, esszenciális aminosavak. Na de cukrok, szénhidrátok? Hiszen mást se hallunk, mint hogy TÚL SOK cukrot fogyasztunk! És ez igaz is. Na de amiből sokat eszünk, az a glukóz, a fruktóz és a kettőt együtt tartalmazó szacharóz.

De mi a helyzet olyan monoszacharidokkal (egyszerű cukrokkal), mint a fukóz, vagy a mannóz? És mi a helyzet azokkal a több cukormolekulából álló oligo- vagy poliszacharidokkal, melyek ezeket is tartalmazzák?

Egyszerűen kimaradnak a mai étrendből, mert szinte semmi átlagban fogyasztott étel-alapanyagban nem fordulnak elő.

A hiányuk elég komoly és mindent érintő hiányállapot-rendszert tud megjeleníteni a szervezetünkben.
Erről szól az „Ez már mindennek a határa” című cikk az oldalon. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki egészséges szeretne maradni.

És ezt a hiányállapot-útvesztőt prémium kategóriás gyógygombák segítségével lehet elhagyni, vagy elkerülni.

A tradicionális kínai gyógyászat a fitoterápián alapul.
A fitoterápiás könyv legelején osztozik két gyógygomba: a Ganoderma és a Cordyceps.

Ezekről több ezer éves tapasztalat igazolja, hogy hatásaik miatt az emberek mindig nagy becsben tartották őket. De a szervezetünkben előforduló komplex hiányállapotok minél szélesebb spektrumú megszüntetésére érdemes más gyógygombákat is alkalmazni, például az Oroszlánsörény gombát, mely Süngoma néven is ismert.

De most a lényeg, hogy olvassa el az „Ez már mindennek a határa” cikket, hogy képet alkothasson arról, hogy milyen kockázatot hordoz az esszenciális szénhidrátok hiánya.

Ha elolvassa és megérti, magától értetődő lesz majd az, hogy az eddig étrend-kiegészítését átgondolja és módosítsa.
Ez a legjobb, amit megtehet a saját érdekében.

Dr. Czinege László

Az exjuvantibus.hu újszerű értelmezésében:
Ha velem tart és megszívleli a tanácsaimat, elégedett lesz szervezete javuló állapotával.

Jó egészséget kívánva,
Dr. Czinege László
orvos – természetgyógyász