Bélflóra építés mesterfokon

A bélflóra, mikroflóra, mikrobiom kifejezések egyre ismertebbek, és a televíziós reklámok egy része is arra biztat minket, hogy törődjünk a bélbaktériumaink pótlásával.

De miért is?
Mert a szervezetünk nem tud működni a minket támogató, velünk életközösséget alkotó „jótékony” baktériumok megfelelő mennyisége és aránya nélkül.

De: ha van gyermekünk, családunk, netán házi kedvencünk, akikről gondoskodnunk kell, akkor ismerős eleme a gondoskodásnak, hogy milyen lakhatási-élettérbeli körülményeket biztosítunk, és mit adunk enni.
Nos a baktériumainkat illetően fontos momentuma az állomány épen tartásának a számbeli pótlás, mégpedig a megfelelő alanyokkal. E tekintetben a www.testedtudja.hu oldalon már hivatkozott bélflórás anyagokban emlegetett kiváló magyar cég, a N.I.C.S, Zrt., és annak termékei a több mint tökéletes megoldást jelentik.

Ám a lakhatás és az élelmezés tekintetében van hova fejlődnünk. Vagyis nem elegendő a jótékony, minket segítő baktériumok pótlása, róluk gondoskodnunk is kell ahhoz, hogy valóban védelmezzenek minket.

Képzeljük el azt, hogy felszabadító-béketeremtő célzattal ejtőernyős katonákat dobunk le egy hadműveleti területre. Ezt képviselik a N.I.C.S. Zrt. szimbiotikumai. No de ha a ledobott katonák ellenséges kereszttűzbe kerülnek, ahol el sem tudnak rejtőzni, és az élelmezésük is rendkívül korlátozott… Akkor borítékolható a kimenetel, és a ledobott állomány hatalmas veszteségeket fog elszenvedni.

Ahogyan ezt több modulban is hangsúlyozzuk, hogy a bélnyálkahártya felszínén van egy elektronmikroszkópos felbontásban érzékelhető glykoprotein (fehérje- és szénhidrát elemekből felépülő óriásmolekulákat tartalmazó) réteg. Pontosabban elvileg van. A gyakorlatban igencsak kopottas formában van jelen. Az eredeti réteg, mely bokros-ligeterdős formának írható le, olyan a bélbaktériumaink számára, mint a bibliai Édenkert, ahol kellemes az élet, és a növényzet korlátlan mennyiségben kínál zamatos gyümölcsöket.

Ez az Édenkert lepusztítva, félsivataggá aszalódva nem tud sem védelmet-lakhatást adni az új jövevényeknek, sem nem képes ehető gyümölcsöket teremni az élelmezés céljaira.
Ha ezt a réteget nem építjük fel a megfelelő – hangsúlyozom: a megfelelő – összetevők szervezetbe történő bevitelével, akkor csak szerény és átmeneti eredményeket érhetünk el.

Na de miként fogjunk neki a megfelelő pótlásnak?
Mi a megoldás?

Elsődlegesen a hiányzó szénhidrát=szacharid alkotóelemek pótlásával, vagyis a nyersanyagok bevitele a megoldás.
Itt nincs helye a félmegoldásoknak. Ha jól kivitelezzük, kiváló hangulat, közérzet, energiaszint és az egészségi állapot stabilitása lesz a jutalmunk. Ha nem, akkor az ellenkezője.
Hogy melyek a megfelelő tápanyagok, és azokat milyen módon, milyen összetételben ajánlott alkalmazni, itt kérhet tanácsot, útmutatást.

Hippokrates, Paracelsus, vagy akár Mecsnyikov szerint is a betegségek a bélből erednek.
Fordítsunk a tendencián közösen! Alapozzuk meg az Ön jó egészségét az emésztőrendszeri nyálkahártya felépítésével, élettani állapotának javításával.
Ha velünk tart és megszívleli a tanácsainkat, az emésztőrendszeri nyálkahártyáját rendezni tudja, amely a jó közérzet, jó tápanyag-felszívódás és a jól működő immunrendszer alapja.